Mazoutprijs

De mazoutprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de prijs van een vat ruwe olie op de internationale markten en de verhouding tussen de dollar en de euro. Bovendien bepaalt de federale overheid de maximale mazoutprijs aan de hand van een programmaovereenkomst. Consumenten vernemen elke prijswijziging via de media of via de website van FOD Economie. De prijzen die gecommuniceerd worden in de media zijn de maximale mazoutprijzen: duurder dan deze prijzen mag men stookolie dus niet verkopen. Aan een goedkopere mazoutprijs mag er wel verkocht worden en dat is nu net hét succes van Mazout Leveren.

Waarom is mazout momenteel zo goedkoop?

De lage prijs van huisbrandolie is een gevolg van de dalende prijzen van olieproducten op de internationale markten. Momenteel is er een overaanbod aan olie op de markt. De belangrijkste producenten van olie, Rusland en Saudi-Arabië, pompen steeds meer olie op terwijl de vertraagde economische groei in China en de Verenigde Staten de vraag naar olie doet dalen. Sinds begin 2016 is er ook nog extra Iraanse olie op de markt gekomen omdat de westerse sancties tegen het land zijn afgezwakt. De officiële mazoutprijs staat momenteel op het laagste niveau in jaren. In onderstaande grafiek ziet u de evolutie van de stookolieprijs. (Bron: Petrolfed.be)

 

Ontdek onze goedkope prijs van mazout voor uw gemeente via onze offerte- en bestelmodule. Want op Mazout Leveren vindt u 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 de beste mazoutprijzen op de Belgische markt. Dat is mogelijk dankzij een zeer lichte kostenstructuur met online bestelling en betalingswaarborg, het combineren van mazoutleveringen in dezelfde regio, langdurige partnerships met erkende leveranciers en distributeurs én zeer scherpe aankoopprijzen door de aankoop van hoge volumes mazout. Meer dan 10.000 klanten vertrouwen vandaag de dag reeds op onze mazout producten en diensten. Dus waarom u niet? 

Bestel hier mazout >