Mazoutprijs

De mazoutprijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de prijs van een vat ruwe olie op de internationale markten en de verhouding tussen de dollar en de euro. Bovendien bepaalt de federale overheid de maximale mazoutprijs aan de hand van een programmaovereenkomst. Consumenten vernemen elke prijswijziging via de media of via de website van FOD Economie. De prijzen die gecommuniceerd worden in de media zijn de maximale mazoutprijzen: duurder dan deze prijzen mag men stookolie dus niet verkopen. Aan een goedkopere mazoutprijs mag er wel verkocht worden en dat is nu net hét succes van Mazout Leveren.

Waarom zijn de stookolieprijzen de afgelopen maanden gestegen?

De opwaartse tendens van de prijs van stookolie is het gevolg van de stijging van de olieprijs op de internationale markten. Sinds het einde van de lockdown, zijn we min of meer teruggekeerd naar het normale leven. Dit heeft een invloed gehad op de olieprijs. We hebben een lichte stijging van de olieproductie gezien, maar niet genoeg om aan de stijgende vraag te voldoen, waardoor de prijzen zijn gestegen. De onderstaande grafiek toont de evolutie van de mazoutprijs. (Bron: Petrolfed.be)

 

Ontdek onze goedkope prijs van mazout voor uw gemeente via onze offerte- en bestelmodule. Want op Mazout Leveren vindt u 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 de beste mazoutprijzen op de Belgische markt. Dat is mogelijk dankzij een zeer lichte kostenstructuur met online bestelling en betalingswaarborg, het combineren van mazoutleveringen in dezelfde regio, langdurige partnerships met erkende leveranciers en distributeurs én zeer scherpe aankoopprijzen door de aankoop van hoge volumes mazout. Meer dan 10.000 klanten vertrouwen vandaag de dag reeds op onze mazout producten en diensten. Dus waarom u niet? 

Bestel hier mazout >