Subsidiƫring lekkende mazouttanks

2017-10-17

Belgen die kampen met een lekkende mazouttank, hoeven binnenkort niet meer zelf op te draaien voor alle kosten van een peperdure sanering. Er wordt een solidariteitsfonds opgericht waardoor slachtoffers nog hooguit 500 euro moeten betalen om hun grond te laten reinigen.

De OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) schat het aantal ‘probleemtanks’ in Vlaanderen op 6.500. Voor de eigenaars van al die tanks is er goed nieuws. Nadat er al bijna twintig jaar over gesproken werd, zijn de federale en gewestregeringen eindelijk overeengekomen om een solidariteitsfonds op te richten. Begin 2019 is het zover.

Wie schade lijdt door een lekkende tank, betaalt dan nog enkel een dossierkost van 25 euro en 10% van de factuur voor de werken, met een maximum van 500 euro”, zegt Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V). Lopende én recent afgeronde werken komen eveneens in aanmerking.

Iedereen die met mazout verwarmt, zal bijdragen aan het stookoliefonds. Hoe groot de heffing precies zal zijn, is nog niet beslist.

Bron: De Morgen