De voordelen van mazoutverwarming

2016-11-17

Uw huis met mazout verwarmen helpt u om te besparen, is comfortabel en biedt veel voordelen :

Mazout wanneer u het wenst en op de voordeligste prijs

Eén van de grootste voordelen om voor mazout te kiezen is dat u zelf kiest wanneer u geleverd wordt. U mag bestellen wanneer de mazoutprijs laag ligt en zo voorkomt u onaangename verrassingen. U beslist zelf hoeveel u bestelt en hoeveel geld u uitgeeft. Kort gezegd, u betaalt voor wat u verbruikt en zo kunt u de totale controle behouden over uw budget.

Een veiligheidsgarantie

Mazout ontploft niet en ontbrandt niet onder de 55°C. De kans op CO-vergiftiging is bovendien zo goed als onbestaande. Mazout is ook erg bestand tegen koude temperaturen en stolt slechts zeer uitzonderlijk. U kunt bijgevolg uw mazout gerust buiten opslagen. Bovendien bestaan er antivries-additieven in geval van extreem lage temperaturen.

Respect voor milieu

De technologie is in constante evolutie en de nieuwe generatie mazoutketels bieden een beter rendement en beperken het verbruik. Maar u behoudt een hoge verbrandingswarmte, zonder temperatuurverlies. Het broeikaseffect kan zelfs verminderd worden dankzij deze nieuwe ketels die minder koolstofdioxide (CO2) uitstoten.

Daarnaast werd het zwavelgehalte in stookolie verminderd van 1000 ppm (deeltjes per miljoen) naar 50 ppm en zelfs naar 10 ppm voor mazout extra. De voordelen zijn dat deze verandering voor minder emissie, minder afzetting in je ketel en een beter rendement zorgen.

Een investering op lang termijn

Zoals hierboven geschreven brengt mazout heel wat voordelen met zich mee en is zeker een investering op lang termijn. Uw mazoutketel heeft een levensduur van minstens 20 jaar, en die kan makkelijk tot 30 jaar meegaan wanneer hij goed onderhouden is. Vergeet zeker niet dat het goed onderhouden van uw ketel u ook helpt uw verbruik te verminderen.